Kuchyňské mlýnky
Usnadní a urychlí zpracování surovin, ale také vám ušetří peníze, protože v obchodech prodávané mleté produkty bývají dražší. Navíc budete mít přehled o tom, jaké a jak čerstvé suroviny melete. Na uchovávání namletého koření využijte kořenky.
Typ pohonu kuchyňského mlýnku je zásadní
- Ruční mlýnky – Můžete využít kdekoli bez nutnosti připojení k elektrické síti. Bývají bytelné, proto je šance poškození téměř mizivá, a také se lépe čistí. Samotné mletí je však fyzicky náročnější a zdlouhavější.
- Elektrické mlýnky – Používají se prakticky bez námahy, avšak vyžadují zdroj elektřiny a kvůli své složitější konstrukci jsou náchylnější k poruchám.
- Kombinované mlýnky –Využívají jak elektrického pohonu, tak nutnosti ručního mletí.
Na co se dají kuchyňské mlýnky používat?
Nejčastěji se setkáte s mlýnky určenými na konkrétní typy surovin. Liší se hlavně svojí konstrukcí. Některé však umožňují mletí širšího spektra potravin díky vyměnitelným nástavcům. Takové mlýnky se nazývají multifunkční.
- Mlýnek na maso – Oživte chuťové pohárky kvalitními mletými masy, u kterých jejich vlastním zpracováním zajistíte maximální čerstvost.
- Mlýnek na sůl a pepř – Poskytuje precizní dávkování a dochucování potravin. Propůjčuje každému jídlu rozmanitou paletu chutí díky čerstvě namletému koření.
- Mlýnek na kávu – Namelte si kávu pro efektivní ranní probuzení.
- Mlýnek na mák – Promění drobná semínka máku v jemný prášek.
- Mlýnek na ořechy – Rozmačkává oříšky na drobné kousky, které využijete například pro výrobu dezertů.
- Mlýnek na obilí – Rozemele zrna obilovin na mouku.
- Mlýnek na strouhanku – Zužitkujte staré a tvrdé pečivo ve strouhanku.
- Mlýnek na sýr – Usnadněte si krájení sýra.