Kotlíky
Využijete je především k vaření venku. Slouží k přípravě polévky, guláše nebo pečeného masa. Hodí se na zahradě, na chatě, při kempování nebo na různých akcích. Modely s komínem odvádí kouř směrem nahoru, takže nebude dráždit ke kašli a pálit v očích. Prozkoumejte i ostatní pomůcky na outdoor vaření.
Provedení
- S trojnožkou – Díky třem dotykovým bodům se zemí je stabilní. Na rozložení však potřebujete více místa.
- Samostatný – Lehký, stabilní a dobře se přenáší.
- Se stojanem – Vyznačuje se stabilitou, může však být těžší.
Materiál kotlíku
- Litina – Rovnoměrně přenáší teplo a vydrží i hrubší zacházení. Nepoškrábete je tvrdým příborem. Při vystavení dlouhodobé vlhkosti může začít rezavět.
- Nerez – Lépe odolá korozi a je absolutně zdravotně nezávadný.
- Smalt – Snadno se čistí, ale je méně odolný vůči nárazům, takže se povrchová vrstva může lehce poškodit.
Hmotnost a objem
- Do 2 kg / Do 10 litrů – Lehké a méně objemné modely jednoduše přenesete. Uvaříte v nich pro menší skupinu strávníků.
- 2 kg a více / 10 litrů a více – Těžší kotlíky jsou stabilnější. Jejich objem umožňuje uvařit větší množství jídla pro více lidí.