Recenze 3x Harari: Sapiens, Homo deus a 21 lekcí - Yuval Noah Harari (2019, pevná)

Soubor všech tří dosud vydaných knih Yuvala Noaha Harariho v dárkovém boxu za výhodnou cenu. Titul tvoří knihy Sapiens, Homo deus a 21 lekcí pro 21. století.

Registrovaný uživatel27. ledna 2022

Učím dějepis, v knize sapiens jsem mohla dokumentovat možnost u homo neandertalensis, proč je v dnešním homo sapiens 4% DNA homo neandertalensis. Autor s nadhledem a vtipem uvádí možnosti, jak je toto možné.

Autor má velké vědomosti a znalosti, je schopen originálních názorů, dokáže vysvětlovat, co je typické pro dnešní společnost v technice, vědě, archeologii a dalších oblastech a propojuje tyto znalosti s minulostí a má vize i o budoucím vývoji. Obsah je náročný, ale velmi zajímavý a přínosný.

Registrovaný uživatel4. května 2021

Nic tak přesvědčivého, logicky uspořádaného a téměř polopaticky podaného jsem ještě nečetl. Všechny informace jsou všem obecně známé, zde dány do správných souvislostí. Pokud vyjde nějaká další kniha, určitě mi nebude chybět.

škoda, že jsem je nečetl dříve

kdo si přečte můj komentář neuvěří - a až si přečte knihy, stejně nepochopí (např. jak to ještě mohl nečíst ...)

Registrovaný uživatel23. února 2021

Asi jedna z mála knih, které dokáží čtivě přiblížit zákonitosti vývoje lidstva. Kdyby ještě existovala ve školách povinná četba, určitě bych tyto knihy do ní zařadil

Registrovaný uživatel16. února 2021

Výborný překlad, komplexní náhled autora na celé téma. Škoda, že nemám hlavu jako autor.

Jsem v polovině, zatím jenom klady.

Vřele doporučuji všem, co se zajímají o historii a filosofii. Harari je génius.

Registrovaný uživatel28. prosince 2020

Autor velmi čtivě píše o složitých věcech... Vynikající ukázka populárně naučné literatury...