Velký výkon Invertor Přijatelná hlučnost
Nic
Centrálu HERON 8896230 jsem koupil jako nouzovou zálohu pro rodinný dům a splnila mé požadavky. Úplná spokojenost. Výkon Z invertorových centrál je tato výjimečná tím, že poskytuje 3700W za podobnou cenu jako jiné invertorové 2000W centrály. Ústupkem je přijatelně vyšší hlučnost než zmíněné 2000W centrály, což mě osobně nevadí. Jinou takovou jsem na trhu nenašel. Centrála poskytuje výkon jako jedna zásuvka 16A (3600W), záleží však na typu připojeného spotřebiče. Pozor, motory bez soft startu mohou mít až 10ti násobný rozběhový příkon než je nominální příkon. Chtěl jsem, aby centrála utáhla moderní invertorovou pračku SAMSUNG WW90TA046TE/LE. Dle měření příkonu pračky měla tato centrála tuto pračku zvládnout i s praním na 40°C a ždímáním 1200 ot. viz popis níže, na rozdíl od 2000W centrál, které by ji dle měření neutáhly. Vzhledem k až 10ti násobnému rozběhovemu proudu motorů nebylo jisté, že tato centrála pračku utáhne. A k mému potěšení pračku zvládla v pohodě :-). Soft start motoru pračky a invertorová technologie pračky zafungovala na výbornou. Nabíječky mobilů, tabletů, notebooků, PC, TV, ledničku, kondenzační kotel zvládne tato centrála s přehledem. Hlučnost Centrál je hlučná stejně jako sekačka typu Honda HRG 466 SK. Což je pro mě naprosto OK. Spotřeba benzínu N95 1,5h praní bavlna na 40°C s 1200 ot. = kolem 2,8 l benzínu. Tj. Při současných cenách (39Kc/l) vyjde jedno praní na 110 Kč. Dle informací od servisu bere centrála bez zatížení 75 % benzínu oproti plnému zatížení. Tj. nabíjet mobil (12W) dvě hodiny z centrály vyjde dost draho vzhledem dodanému výkonu. Měření příkonu pračky SAMSUNG WW90TA046TE/LE Stand-by mode příkon 4,3 W, 0,515 kWh/cyklus. Špičkové příkony: Program bavlny na 60°, 3 máchání, 1400 ot. je 1,33 kWh: praní 250 W, ohřev 1950 W, máchání + ždímání 450 W. Maximální celkový příkon během praní byl do 2100W. Program syntetika, studená, 2 máchání, 800 ot.: praní 250 W, ždímání 225 W, 0,17 kWh. 1200 ot. je 400 W. Příkony spotřebičů, převážně stand-by Nabíječka na mobil 5V, 2A: 12W TV: Stand-by 0W, YouTube 70 W Trouba: Stand-by 1,5 W Mikrovlnka Stand-by 1,6 W Lednice Samsung: Stand-by 0W, chlazení 85W, rozběh 850W Notebook: Stand-by 0 W, Web 14 W Stolni PC: Stand-by 0,4 W WiFi router: 6 W Rekuperace Renovent: Stand-by 6 W, plný výkon 175 W Stolni monitor: Stand-by 0,4 W, zapnutý 43 W Kondenzační kotel: Stand-by 3,5 W, Čerpadlo 79 W, Plamen 113 W