Hlavní obsah stránky
Ruce v mouce - Iva Trhoňová (2022, pevná)
Česká, rok vydání 2017, počet stran 192, čeština, pevná / vázanáKniha Ruce v mouce od autorky Ivy Trhoňové vám ukáže jak na výborné pečivo snadno a z pohodlí domova. Naučte se několik výborných receptů z kvásku či droždí díky této přehledné kuchařce s inspirativními fotografiemi.
Doporučené nabídky
Nabídky dle ceny
Podobné výrobky
Všechny podobnéInformace
Popis
Kniha Ruce v mouce od autorky Ivy Trhoňové vám ukáže jak na výborné pečivo snadno a z pohodlí domova. Naučte se několik výborných receptů z kvásku či droždí díky této přehledné kuchařce s inspirativními fotografiemi.
Klíčové vlastnosti
domácí pečení od základů
s autentickými fotografiemi
celkem 192 stran receptů
vázaná s laminovaným potahem
rok vydání 2017
Ruce v mouce: Domácí pečivo s kváskem i droždím od Ivy Trhoňové
Autorka vás v kuchařce přesvědčí, že příprava domácího pečiva není žádná věda, a nechybí ani tipy na to, co si na něj namazat či si k němu přiložit. Provoňte svoji kuchyň vůní čerstvého křupavého pečiva, které vytáhnete přímo z trouby.
Obsah knihy
Autorka se v knize nejprve zaměřuje na suroviny, které jsou pro pečení nejvhodnější. Vysvětluje pojmy a názvosloví, díky čemuž receptům porozumí i začátečník. Dále pak nabízí celkem 187 prověřených receptů a rad ohledně přípravy i konzumace pečiva. Součástí jsou i autentické fotografie. Připravit si můžete recepty na všelijaké dobroty - kváskový chléb, jiné kváskové pečivo, chléb z droždí, bagety i rohlíky, žemle či bulky, různé placky, pizzu, ale i sladkosti a dezerty, které vyžadují kynutí. Jedna z kapitol se pak věnuje pečivu zahraničnímu, které je v dnešní době oblíbené i u nás.
Pečení z kvásku
Již podle názvu je patrné, že se autorka zaměřuje na výrobu pečiva z kvásku. Kniha vám ukáže od základů a do detailu vše, co byste o něm měli vědět - jak ho vytvořit, jak s ním péct, jak s ním zacházet, jak postupovat, pokud se vám jeho výroba nebo práce s ním nedaří, a součástí je i několik tipů a postřehů autorky pro ty nejlepší výsledky. Kromě práce z kváskového chleba jako takového se autorka zaměřuje na práci s těstem hydratovaným, celozrnným či těstem, které zrovna vytáhnete z lednice.
Pečení z droždí
Pokud nejste fanoušky kvásku, i vy si v knize přijdete na své. Spousta receptů se totiž zaměřuje na pečení z droždí. To se zadělává buď klasicky nebo pomocí tzv. prefermentu (omládku, poliše, starého těsta apod.). I tyto recepty jsou do detailu vysvětlené tak, aby byl výsledek co nejvíc nadýchaný, chutný a déle vám vydržel.
Parametry
Výrobce | CPRESS Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Kategorie | Kuchařky a nápoje Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Druh kuchyně | česká Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Rok vydání | 2017 Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Počet stran | 192 Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Jazyk | čeština Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Vazba | pevná / vázaná Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Druh kuchařky | pečení a moučníky Nahlásit Nahlásit chybu parametru |