Giny
Typicky se získává destilací obilovin a bylin. Základní přísadou bývá olej jalovce, kůra citrusu, anýz, lékořice, koriandr a další druhy bylin a koření. Gin obsahuje 40–60 % alkoholu a pije se buď čistý, s ledem nebo v koktejlech. Mezi nejpopulárnější patří gin s tonikem, Martini, Gimlet, Negroni nebo Gin-Fizz. Gin může být ale ochucený už v základu. Nejčastěji se dochucuje pomerančem a jahodami. Gin s příchutí jahod nebo jiného červeného ovoce se nazývá růžový gin (pink gin) a pro svou jemnou chuť je velmi oblíbený. Macerací květin Klitorie ternatské zase vznikají modré giny.
Milovníci ginu jistě ocení dárkové balení například v krabičce se skleničkou.
Typy ginu
- London dry gin – Nejpopulárnějším typem je britský gin. Na konci procesu výroby se destiluje a následně ředí vodou. Obsahuje málo cukru, proto se jedná o tzv. suchý gin s trpkou chutí. Je ideální přísadou do drinků.
- Dry gin – Bývá o něco méně suchý než London dry gin. Způsob výroby je volnější, byliny a jiné přísady je možné přidávat kdykoliv během produkce. Může být i doslazován.
- Sloe gin – Červený likér na bázi ginu a macerovaných slazených trnek. Mívá nižší obsah alkoholu.