BIOExistuje spousta druhů fazolí lišících se tvarem – u fazolí červených je to tvar ledviny, barvou a chutí. Fazole je možné přidat do polévek, salátů, pomazánek, rizota, zapečených jídel, nebo si je dát jako přílohu k rýžovým či kukuřičným jídlům.
Existuje spousta druhů fazolí lišících se tvarem – u fazolí červených je to tvar ledviny, barvou a chutí. Fazole je možné přidat do polévek, salátů, pomazánek, rizota, zapečených jídel, nebo si je dát jako přílohu k rýžovým či kukuřičným jídlům. Fazole červená je jednou z nejznámějších odrůd fazolí a zároveň základní surovinou tradičního mexického jídla Chilli con carne, po uvaření má nasládlou chuť a pevnou konzistenci. Fazole jsou syté a výživné; možná i proto se jim přezdívá „maso chudých“. Čím je fazole tmavší, tím výraznější chuť má.