Hlavní obsah stránky
Ron Zacapa Centenario 23 y.o. 40 %
Karibský rum, 40 %, 0,05 l, země původu Guatemala, zrání 23 letRumy Zacapa Centenario jsou v Guatemale vyráběny destilací z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zrají systémem solera v nadmořské výšce 2333 metrů v sudech z bílého dubu, ve kterých zrál dříve bourbon, Sherry Pedro Ximenez, ale také portské, koňak nebo tokajské víno.
Doporučené nabídky
Nabídky dle ceny
Podobné výrobky
Všechny podobnéInformace
Popis
Rumy Zacapa Centenario jsou v Guatemale vyráběny destilací z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zrají systémem solera v nadmořské výšce 2333 metrů v sudech z bílého dubu, ve kterých zrál dříve bourbon, Sherry Pedro Ximenez, ale také portské, koňak nebo tokajské víno.
Klíčové vlastnosti
- kombinace 23 let starých rumů
- vyráběn v Guatemale
- zraje ve výšce 2333 metrů
Znalci oceňovaný rum Ron Zacapa Centenario 23 y.o. 40 %
Ron Zacapa Centenario 23 y.o. 40% je umělecké dílo, výsledek trpělivé práce, dlouhých let zkušeností a jedinečných klimatických podmínek. Nebeský rum. Doslova. Zraje totiž v nadmořské výšce 2333 metrů na mystickém místě, kterému se přezdívá Dům nad oblaky.
Zrání systémem Solera
Tahle guatemalská lahůdka je kombinací rumů ve stáří až 23 let, které zrály v kombinaci sudů po sherry a bourbonu systémem solera. Při tom se sudy staví na sebe od nejstaršího po nejmladší. Když pak přijde čas stáčet, odebere se část rumu ze spodního sudu a doplní se z toho o patro výš. Postupuje se až k nejmladšímu soudku, který se pak dolije novým rumem. Solera je náročný proces, ale výsledkem je jedinečně bohatá chuť a konzistentní výsledek napříč ročníky.
Kombinace vůní
Po přivonění vás čeká lahodná kombinace karamelu, vanilky, kakaa a máslových karamelek, spolu s jedinečnými tóny, které si rumy vypůjčily v jednotlivých sudech během zrání: ze soudků po sherry jsou to v cukru pražené para a lískové ořechy, z bourbonových sudů karamelizovaný banán a sušený ananas. Hotová symfonie.
Jak chutná
Na patře je plný, neuvěřitelně bohatý, s medovou konzistencí, která je u takhle zralých rumů nezvyklá. Hromada sušeného ovoce a meruňkový kompot ustupují dubovému dřevu, muškátovému oříšku a tabáku. Finiš je dlouhý a tak akorát natrpklý, s tóny kávy, sladké vanilky se špetkou skořice a zázvoru. Pro nejlepší chuťový zážitek doporučujeme podávat ve sklence se silným dnem spolu s velkým kusem ledu, ale experimentům se meze nekladou.
Parametry
Výrobce | Ron Zacapa Centenario Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Kategorie | Rumy Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Druh rumu | karibský rum Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Obsah alkoholu | 40 % Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Objem | 0,05 l Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Země původu | Guatemala Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Zrání | 23 let Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Dárkové balení | ne Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Limitovaná edice | ne Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Nealkoholické | ne Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Adventní kalendář | ne Nahlásit Nahlásit chybu parametru |