Hlavní obsah stránky
Rum Ron Zacapa Centenario 23 y.o. 40 %

Ron Zacapa Centenario 23 y.o. 40 %

Nahlásit
Nahlásit chybu

Karibský rum, 40 %, 0,05 l, země původu Guatemala, zrání 23 letRumy Zacapa Centenario jsou v Guatemale vyráběny destilací z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zrají systémem solera v nadmořské výšce 2333 metrů v sudech z bílého dubu, ve kterých zrál dříve bourbon, Sherry Pedro Ximenez, ale také portské, koňak nebo tokajské víno.

Doporučené nabídky

 

 

  •  
 
 
 
 

Nabídky dle ceny

 

 

  •  
 
 
 
 
 

 

  •  
 
 
 
 
 

 

  •  
 
 
 
 
 

 

  •  
 
 
 
 
 

 

  •  
 
 
 
 

Podobné výrobky

Všechny podobné

Informace

Popis

Rumy Zacapa Centenario jsou v Guatemale vyráběny destilací z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zrají systémem solera v nadmořské výšce 2333 metrů v sudech z bílého dubu, ve kterých zrál dříve bourbon, Sherry Pedro Ximenez, ale také portské, koňak nebo tokajské víno.

Klíčové vlastnosti
  • kombinace 23 let starých rumů
  • vyráběn v Guatemale
  • zraje ve výšce 2333 metrů

Znalci oceňovaný rum Ron Zacapa Centenario 23 y.o. 40 %

Ron Zacapa Centenario 23 y.o. 40% je umělecké dílo, výsledek trpělivé práce, dlouhých let zkušeností a jedinečných klimatických podmínek. Nebeský rum. Doslova. Zraje totiž v nadmořské výšce 2333 metrů na mystickém místě, kterému se přezdívá Dům nad oblaky.

Ron Zacapa Centenario 23 y.o. 40% balení
Zrání systémem Solera

Tahle guatemalská lahůdka je kombinací rumů ve stáří až 23 let, které zrály v kombinaci sudů po sherry a bourbonu systémem solera. Při tom se sudy staví na sebe od nejstaršího po nejmladší. Když pak přijde čas stáčet, odebere se část rumu ze spodního sudu a doplní se z toho o patro výš. Postupuje se až k nejmladšímu soudku, který se pak dolije novým rumem. Solera je náročný proces, ale výsledkem je jedinečně bohatá chuť a konzistentní výsledek napříč ročníky.

Ron Zacapa Centenario 23 y.o. 40% sudy
Kombinace vůní

Po přivonění vás čeká lahodná kombinace karamelu, vanilky, kakaa a máslových karamelek, spolu s jedinečnými tóny, které si rumy vypůjčily v jednotlivých sudech během zrání: ze soudků po sherry jsou to v cukru pražené para a lískové ořechy, z bourbonových sudů karamelizovaný banán a sušený ananas. Hotová symfonie.

Ron Zacapa Centenario 23 y.o. 40% podávání
Jak chutná

Na patře je plný, neuvěřitelně bohatý, s medovou konzistencí, která je u takhle zralých rumů nezvyklá. Hromada sušeného ovoce a meruňkový kompot ustupují dubovému dřevu, muškátovému oříšku a tabáku. Finiš je dlouhý a tak akorát natrpklý, s tóny kávy, sladké vanilky se špetkou skořice a zázvoru. Pro nejlepší chuťový zážitek doporučujeme podávat ve sklence se silným dnem spolu s velkým kusem ledu, ale experimentům se meze nekladou.

Parametry

VýrobceRon Zacapa Centenario
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
KategorieRumy
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
Druh rumukaribský rum
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
Obsah alkoholu40 %
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
Objem0,05 l
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
Země původuGuatemala
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
Zrání23 let
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
Dárkové baleníne
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
Limitovaná edicene
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
Nealkoholickéne
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
Adventní kalendářne
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
Nahlásit chybu v informacích
Nahlásit chybu
Informace o produktu mohou být nepřesné nebo nekompletní. Doporučujeme si je ověřit před nákupem u vybraného prodejce.

Hodnocení

Přidání nového hodnocení

Rumy Ron Zacapa Centenario

Mohlo by vás zajímat