Hlavní obsah stránky
Ron Zacapa Centenario 23 y.o. 40 %
Karibský rum, 40 %, 0,7 l, země původu Guatemala, dárkové baleníRumy Zacapa Centenario jsou v Guatemale vyráběny destilací z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zrají systémem solera v nadmořské výšce 2333 metrů v sudech z bílého dubu, ve kterých zrál dříve bourbon, Sherry Pedro Ximenez, ale také portské, koňak nebo tokajské víno.
Nabídky dle ceny
Podobné výrobky
Všechny podobnéInformace
Popis
Rumy Zacapa Centenario jsou v Guatemale vyráběny destilací z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zrají systémem solera v nadmořské výšce 2333 metrů v sudech z bílého dubu, ve kterých zrál dříve bourbon, Sherry Pedro Ximenez, ale také portské, koňak nebo tokajské víno.
Klíčové vlastnosti
- kombinace 23 let starých rumů
- vyráběn v Guatemale
- zraje ve výšce 2333 metrů
Znalci oceňovaný rum Ron Zacapa Centenario 23 y.o. 40 %
Ron Zacapa Centenario 23 y.o. 40% je umělecké dílo, výsledek trpělivé práce, dlouhých let zkušeností a jedinečných klimatických podmínek. Nebeský rum. Doslova. Zraje totiž v nadmořské výšce 2333 metrů na mystickém místě, kterému se přezdívá Dům nad oblaky.
Zrání systémem Solera
Tahle guatemalská lahůdka je kombinací rumů ve stáří až 23 let, které zrály v kombinaci sudů po sherry a bourbonu systémem solera. Při tom se sudy staví na sebe od nejstaršího po nejmladší. Když pak přijde čas stáčet, odebere se část rumu ze spodního sudu a doplní se z toho o patro výš. Postupuje se až k nejmladšímu soudku, který se pak dolije novým rumem. Solera je náročný proces, ale výsledkem je jedinečně bohatá chuť a konzistentní výsledek napříč ročníky.
Kombinace vůní
Po přivonění vás čeká lahodná kombinace karamelu, vanilky, kakaa a máslových karamelek, spolu s jedinečnými tóny, které si rumy vypůjčily v jednotlivých sudech během zrání: ze soudků po sherry jsou to v cukru pražené para a lískové ořechy, z bourbonových sudů karamelizovaný banán a sušený ananas. Hotová symfonie.
Jak chutná
Na patře je plný, neuvěřitelně bohatý, s medovou konzistencí, která je u takhle zralých rumů nezvyklá. Hromada sušeného ovoce a meruňkový kompot ustupují dubovému dřevu, muškátovému oříšku a tabáku. Finiš je dlouhý a tak akorát natrpklý, s tóny kávy, sladké vanilky se špetkou skořice a zázvoru. Pro nejlepší chuťový zážitek doporučujeme podávat ve sklence se silným dnem spolu s velkým kusem ledu, ale experimentům se meze nekladou.
Parametry
Výrobce | Ron Zacapa Centenario Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Kategorie | Rumy Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Druh rumu | karibský rum Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Obsah alkoholu | 40 % Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Objem | 0,7 l Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Země původu | Guatemala Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Dárkové balení | ano Nahlásit Nahlásit chybu parametru | |
Zrání | 23 let Nahlásit Nahlásit chybu parametru |